API چیست ؟ – کاربرد API در طراحی سایت

API یا رابط برنامه نویسی، موضوعی است که این روزها در طراحی وبسایت استفاده زیادی دارد و می تواند برای اتصال برنامه های مختلف به وبسایت، کمک زیادی به ما بکند.

اما خیلی ها کاربرد API در طراحی سایت را نمی دانند، به همین خاطر ما می خواهیم در این مقاله شما را با API و کاربردهای آن در طراحی وبسایت آشنا کنیم تا بتوانید هوشمندانه تر از API استفاده کنید و امکانات موردنیاز خودتان را در وبسایت ایجاد کنید.

اگر دوست دارید با کاربرد API در طراحی سایت آشنا شوید و امکانات شگفت انگیزی را به وبسایت خودتان یا مشتریان خودتان اضافه کنید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در ابتدا بیایید باهم ببینیم اصلا API چیست و مخفف چه کلماتی است.

API مخفف کلمات Application Programming Interface است که ترجمه فارسی آن رابط برنامه نویسی نرم افزار است.

API در واقع اتصال میان دو نرم افزار را برقرار می کند. بگذارید این موضوع را با مثال توضیح دهیم.

فرض کنید شما یک وبسایت وردپرسی دارید و می خواهید آن را به یک نرم افزار CRM متصل کنید تا اطلاعات مشتریان شما به صورت اتوماتیک در سیستم CRM ذخیره شود و بتوانید کارهای بازاریابی و پیگیری را بهتر انجام دهید.

خب وردپرس با زبان PHP برنامه نویسی شده است و ممکن است نرم افزار CRM که می خواهید وبسایت شما به آن متصل شود، با یک زبان خاص دیگر برنامه نویسی شده باشد و شما نتوانید آن را به صورت مستقیم به وبسایت خودتان متصل کنید.

در اینجا API به کمک شما می آید و کمک می کند شما سیستم CRM را صرف نظر از اینکه با چه زبانی برنامه نویسی شده است، به وبسایت وردپرسی خودتان متصل کنید.

در واقع می توان گفت که ای پی آی یک استاندارد است که فارغ از زبان برنامه نویسی، کمک می کند نرم افزارهای مختلف به هم متصل شوند.

چرا باید از API در طراحی سایت استفاده کنیم؟

شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چرا باید از API در طراحی وبسایت استفاده کنیم. خب همانطور که توضیح دادیم، API به شما کمک می کند که نرم افزارهای مختلفی را بدون توجه به زبان برنامه نویسی به هم متصل کنید.

مثلا شما ممکن است بخواهید یک نرم افزار که با زبان جاوا برنامه نویسی شده است را به یک نرم افزار که با زبان PHP برنامه نویسی شده است متصل کنید، در این حالت اتصال این دو زبان که دنیایی متفاوت از هم دارند ممکن نیست، اما می توانید به راحتی با استفاده از API آنها را به هم متصل کنید.

مثلا شاید شما بخواهید در وبسایت خودتان نرخ روز طلا و ارز را نمایش دهید، خب دو راه برای این موضوع دارید. اولین راه این است که خودتان به صورت دستی این کار را انجام دهید و نرخ طلا و ارز را در وبسایت خودتان نشان دهید که کاری بسیار سخت است و درصد خطای بالایی دارد. اما راه دوم این است که از ای پی آی استفاده کنید و نرم افزاری که کار نمایش نرخ ارز و طلا را به صورت لحظه ای نمایش می دهد را به وبسایت خودتان متصل کنید تا به صورت اتوماتیک به روز رسانی شود و نرخ ها را در وبسایت شما نمایش دهد.

پس می بینید که می توانید به جای سخت انجام دادن یک کار یا خلق یک سیستم جدید، از API استفاده کنید و سیستم های آماده ای را به وبسایت خودتان اضافه کنید تا امکانات موردنیاز شما را فراهم کنند.

کاربرد API در طراحی سایت

در ادامه می خواهیم چند کاربرد API در طراحی سایت را باهم بررسی کنیم تا بهتر متوجه این موضوع شوید که API چه کمکی به شما می کند و چطور می توانید از آن در طراحی وبسایت استفاده بهینه تری کنید.

۱- اتصال نرم افزار CRM به وبسایت

همانطور که در بخش قبلی گفتیم، اگر شما بخواهید یک نرم افزار CRM را به وبسایت خودتان متصل کنید تا به صورت اتوماتیک اطلاعات کاربران شما را ذخیره کند و حتی برای آنها پیامک یا ایمیل از پیش تعیین شده ای را ارسال کند، می توانید به راحتی با استفاده از API این کار را انجام دهید.

اگر در این حالت از API استفاده نکنید، مجبور خواهید بود که خودتان به صورت هفتگی یا ماهانه به صورت دستی اطلاعات کاربران را منتقل کنید و به نرم افزار CRM خودتان اضافه کنید که این کار بسیار سخت و وقت گیر است.

۲- اتصال سیستم پیامک به وبسایت

اگر از یک وبسایت وردپرسی استفاده کنید، اکثر سیستم های پیامک افزونه مخصوص وردپرس را دارند و به راحتی می توانید از آنها استفاده کنید. اما گاهی اوقات پیش می آید که شما می خواهید استفاده خاصی از سیستم پیامک داشته باشید و مثلا کمپین های اتوماتیک پیامکی برگزار کنید، در این صورت شما باید یک افزونه سفارشی طراحی کنید و با استفاده از API وبسایت خودتان را به سیستم پیامک متصل کنید.

پس API به ما امکان سفارشی سازی را هم می دهد و می توانیم با استفاده از آن، نرم افزارهای موردنیاز خودمان را طراحی کنیم.

۳- اتصال اپلیکیشن موبایل به وبسایت

اگر برای وبسایت خودتان اپلیکیشن موبایل طراحی کنید، نیاز است که اپلیکیشن را به وبسایت خودتان متصل کنید تا بتواند اطلاعات را از وبسایت شما دریافت کند و به صورت اتوماتیک بروزرسانی شود.

در غیر این صورت مثلا اگر بخواهید قیمت یک محصول را تغییر دهید، باید به صورت جداگانه در وبسایت و اپلیکیشن خودتان این کار را انجام دهید که کاری سخت خواهد بود.

برای اتصال اپلیکیشن موبایل و وبسایت خودتان به راحتی می توانید از API استفاده کنید و این دو را با هم هماهنگ کنید.

۴- استفاده از سرویس های کمکی

گاهی اوقات ممکن است شما بخواهید از سرویس های خاصی استفاده کنید.

مثلا ممکن است شما بخواهید در صفحه درباره ما وبسایت خودتان از نقشه گوگل استفاده کنید تا آدرس شرکت خودتان را نشان دهید.

یا ممکن است بخواهید در وبسایت خودتان بخشی را برای ترجمه قرار دهید و بخواهید سرویس مترجم گوگل را به وبسایت خودتان مرتبط کنید.

در این حالت ها و بسیاری حالت های دیگر، می توانید از API استفاده کنید تا نرم افزارهای موردنظر خودتان را به وبسایت اضافه کنید و بین آنها ارتباط ایجاد کنید.

جمع بندی

در این مقاله در مورد کاربرد API در طراحی سایت صحبت کردیم و گفتیم که چطور می توانید از API در طراحی وبسایت خودتان استفاده کنید.

همچنین گفتیم که API چیست و چندین مثال در مورد کاربردهای API گفتیم تا راحت تر متوجه کاربرد API در طراحی سایت شوید. امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد که متوجه کاربرد API شده باشید و بدانید چطور می توانید از آن در طراحی سایت استفاده کنید.

دسته :آموزش و مقاله تاریخ :شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ بازدید :1,784 نظرات : 0 نظر
نظرات
جهت پشتیبانی محصول از طریق تیکت اقدام کنید / نظرها بعد از تایید مدیران منتشر می‌شود.

    پشتیبانی تلگرام وین تم